K50 Liikkuvuusharjoittelu
Oikeasti aikuisille
KUKAPA HALUAISI LUOPUA
Asioista luopuminen on luonnollinen osa vanhenemisen prosessia. On kuitenkin eri asia hyväksyä tosiasiat ja tehdä voitavansa niiden puitteissa, kuin luovuttaa. Omaa mieliharrastustaan jatkaa mielellään niin kauan kuin keho sallii.
Lihasvoima vähenee, selkäranka kangistuu ja vähän kaikkien nivelten liikelaajuus tuntuu heikentyvän. Siihen päälle vielä jokin akuutti kipu, niin luovuttamispäätös on liiankin helppo tehdä. Sinettinä toimii usein joku arjen stressitekijä. Ja sitten harmittaa.
K50 Liikkuvuusharjoittelu on luotu juuri siksi, ettei tarvitse harmitella, miten huonoon kuntoon olet itsesi päästänyt.
Voit elää sellaista elämää kuin haluat!
HIDASTEITA VOI OLLA, MUTTA EI ANNETA NIIDEN MUODOSTUA ESTEIKSI!
“Polven päällä ei oikein pysty olemaan. ” “Jatkuva nousu lattialta ylös ja takaisin treenin aikana on turhauttavaa.” “Tasapaino ei mahdollista kaikkien liikkeiden tekemistä, niin osa jää tekemättä.” “Treeni tuntuu etenevän välillä ihan liian nopeasti.”
Esimerkiksi tällaiset esteet saattavat estää harjoittelun kokonaan, kun tuntuu, että treeni ei ole minulle sopivaa. Onneksi nyt on!
K50 Liikkuvuusharjoittelu vastaa kaikkiin tärkeimpiin iän myötä esiin nouseviin haasteisiin. Olemme kuunnelleet tarkalla korvalla, mitä esteitä ihmiset eniten kokevat, ja huomioineet ne. K50 harjoitteet pystyt tekemään! Pidät huolta kehosi joustavuudesta ja liikeratojen säilymisestä, samalla kehität liikehallintaa, lihaskuntoa ja tasapainoa.
Luvassa on…
- yksittäisiä liikemalleja, joihin voit tutustua omaan tahtiin
- tuoliharjoitteita
- pikatreenejä, joilla teet 7-10 minuutissa ihmeitä kehollesi
- perusteellisempia 20-30 min treenejä, joilla huollat koko kehosi
LIIKERADAT OVAT OMISSA KÄSISSÄSI!
Iän myötä nivelten sidekudoksen määrä kasvaa ja nestepitoisuus pienenee. Näiden vaikutuksen huomaat siitä, että nivelen liikelaajuus alkaa heikentyä. Polvet tuntuvat kankeilta koukistaa tai olkanivel pistää vastaan kättä nostaessa.
Yhdestä asiasta olemme kuitenkin vakuuttuneita: liikelaajuudet pysyvät hyvinä vanhuuteen asti säännöllisellä liikkuvuusharjoittelulla. Vanhenemista ei voi täysin estää, mutta pystyt hidastamaan sen mukanaan tuomia vaikutuksia enemmän kuin luultavasti uskotkaan.
K50 Liikkuvuusharjoittelun avulla kehität kykyäsi olla rennompi ääriasennoissa ja pystyt käyttämään suurempia liikelaajuuksia. Tämä ei tarkoita vain parempaa venymistä, vaan liikkeissä tarvittavan voiman ja hallinnan paranemista.
LIIKEHALLINTA NÄKYY ARJESSA
Monet harjoitusmenetelmät tähtäävät parempaan venymiseen ja ehkä siinä sivussa asentohallintaan. Mutta miten hyvin onnistut säilyttämään hallinnan liikkeessä?
Tässä kohdassa astutaan K50 Liikkuvuusharjoittelun ytimeen. Autamme sinua kehittämään liikkeen tarkkuutta suurillakin liikelaajuuksilla ja hallitsemaan liikettä kaikissa nivelkulmissa. Tuloksena on vaivaton liike ja parantunut toimintavalmius.
K50 Liikkuvuusharjoittelu koostuu harjoitteista, jotka pistävät tekemään töitä hallinnan eteen liikkeen kasvaessa ja lihasten pidentyessä. Eli ponnistellakin pitää. Liikkeet ovat kuitenkin sellaisia, että pystyt tekemään niitä juuri siitä lähtötasosta, missä olet. Aloittaminen ei tarvitse jännittää!
Liikkeitä tehdään monipuolisesti eri liikesuuntiin, jotta kehonhallinnasta tulee kokonaisvaltaista. Vähitellen huomaat, että asentohallinta säilyy myös liikkeessä. Tähän ei päästä paikallaan tehtävillä venytyksillä, vaan tarvitaan asteittain vaikeutuvia liiketehtäviä.
LIHASKUNNON MERKITYSTÄ EI PIDÄ VÄHÄTELLÄ!
Sarkopenia tarkoittaa lihasmassan ja voiman vähenemistä, ja sen joutuu jokainen meistä jossain vaiheessa kohtaamaan. Vähäinen fyysinen aktiivisuus nopeuttaa rappeutumisprosessin etenemistä ja vastaavasti lisäämällä lihasten käyttöä alat välittömästi korjata tilannetta. Kävely tai venyttely eivät valitettavasti riitä kamppailuun sarkopeniaa vastaan. Tarvitaan harjoittelua, jossa on tarpeeksi lihastyötä. Aktiiviset, tarkkaan ja hallittuun voimantuottoon perustuvat, liikkuvuusharjoitteet tuovat kaivatun avun.
ENTÄ TASAPAINO?
Tasapainon merkityksestä ikävuosien kertyessä tuskin tarvii mainita. Tasapaino perustuu toisaalta ennakointiin ja toisaalta jatkuvaan aisti-informaation perustuvaan reagointiin. Mitä paremmin tämän reagoinnin eri tasot reflekseistä lihasten automaattisiin aktivoitumismalleihin ja tahdonalaiseen liikehallintaan toimii, sitä parempi on tasapaino. Sitä paremmin pysyt pystyssä.
Ikääntyminen vaikuttaa tasapainoon heikentävästi ja määrätietoinen harjoittelu vahvistavasti. Erot samanikäisten välillä voivat tästä johtuen olla valtavia. Kaikissa ikävaiheissa pystyt parantamaan omaa tasapainoasi tekemällä K50 Liikkuvuusharjoittelua. Ja se todellakin kannattaa.
MITEN KOVAA JA KUINKA USEIN?
Voit tehdä tämän verkkoympäristön treenejä tehdä niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Toisaalta saatat myös treenata liian paljon tai kovaa suhteessa siihen, mitä kehosi jaksaa ottaa vastaan. Syy löytyy lihasten takaa, hermoston ja hormonien toiminnasta. Itselle sopivan treenimäärän ja -intensiteetin löytäminen onkin hyvin tärkeää.
Yksi selkeimpiä merkkejä siitä, että treenin määrä tai teho on mitoitettu liian suureksi, on univaikeudet. Heräily kesken unien ja palautumaton olo herätessä kertovat ylikuormituksesta – joka ei taatusti muutu paremmaksi kuormitusta lisäämällä.
Aivomme tulkitsevat todella monia päivän tapahtumia stressiksi ja vastaavat siihen ainoalla osaamallaan tavalla eli lisäämällä stressihormonien eritystä. Tärkeä mekanismi, jota vastaan ei missään nimessä kannata taistella.
Kannattaa aloittaa maltilla ja lisätä määrää/tehoa asteittain.
ASIAKKAILTA TULLEITA KYSYMYKSIÄ
1. En ole ikinä venytellyt, voinko silti kokeilla K50 Liikkuvuusharjoittelua?
– Aivan ehdottomasti voit. Ei tämä oikeastaan ole edes venyttelyä.
Jos jokin liikkeistä ei heti onnistu, niin palaa siihen myöhemmin.
2. Mitä jos tämä ei toimikaan minulle ja menee rahat hukkaan?
– Jos huomaat kahden ensimmäisen harjoitusviikon aikana, että tämä ei ole sinulle sopiva harjoitustapa, niin pistä meille sähköposti: tilaus voidaan perua ja annamme rahasi takaisin.
3. Tarviiko treenissä paljon tilaa tai jotain välineitä?
– Jumppamaton verran tilaa riittää, eikä mitään välineitä välttämättä tarvita. Osassa liikkeissä on mahdollista käyttää käsipainoja tai niiden korvikkeita (esim. vedellä täytettyjä juomapulloja) tuomaan lisää vastusta.
4. Onko Exercisemasterin verkkokaupasta ostaminen turvallista?
– Kyllä on, 100 % turvallista.
Tutustu toimitusehtoihimme ja maksa turvallisesti verkkopankissa tai pankki-/luottokortilla. Voit maksaa myös MobilePaylla tai liikuntaetujen verkkomaksulla (Smartum, Edenred, Epassi, Eazybreak).
Jos ostossa tulee ongelmia tai sinulla on kysyttävää tuotteesta, niin ethän epäröi ottaa yhteyttä: info@exercisemaster.fi
Kokeile maistiainen pikatreenistä (15min):
Asiakkaiden kokemuksia:
Siirry tilaamaan
K50 Liikkuvuusharjoittelu
Tällä ostolla lunastat vuoden rajoittamattoman käyttöoikeuden!